Header_fysio_Amsterdam_therapeut_leana_niels

Wil je de beste fysio in Amsterdam?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Wij zijn Mitchel en Francoise, samen met onze collega's helpen we je graag met de beste fysiotherapie in Amsterdam die bij jou past.

  • Altijd direct een afspraak in de buurt
  • Contracten met alle zorgverzekeraars
  • Ruim 25.000 tevreden patiënten geholpen

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 18.00 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden

Wat onze klanten zeggen

Mijn fysiotherapeut beschreven

Andre

Prima geholpen door een uitstekend accentloos Nederlands sprekende praktijkassistente

Mijn fysiotherapeut review

Jacqueline

Zelfs met de feestdagen in aantocht heb ik binnen twee dagen een afspraak kunnen krijgen. Snelle service!

Review over mijn fysiotherapeut

Eva

Wat een fijne service en alles was snel geregeld. Heel fijn!

Maartje

Super snel en handig mijn eerste afspraak gemaakt via Whatsapp zonder gedoe. Ideaal 🙂

Fysiotherapie Review van DaveDave

Eindelijk verlichting van mijn klachten zou komen. En hoe! Daarnaast veel tips en een luisterend oor gekregen!

Mijn fysiotherapie review PaulaPaula

Ik verwachtte aanvankelijk niet dat fysiotherapie zou kunnen helpen, maar Nerissa heeft me van mijn klachten af geholpen.

De beste fysiotherapie in Amsterdam

Het gaat over jou

In onze praktijk ben jij het belangrijkste. Het betreft namelijk jouw gezondheid. En dat is niet het enige: jouw eigen houding bepaalt hoe snel je herstelt. Sommige dingen kun je niet veranderen, zoals je leeftijd. Maar dingen als conditie opbouwen of een bepaalde levensstijl aanhouden, zijn dingen die je zelf in de hand hebt.

Fysiotherapie Amsterdam, kom snel langs

Je zou het beste vandaag nog langs kunnen komen. Veel lichamelijke klachten worden heviger als je er niets mee doet. Ook is het natuurlijk goed om te weten waar de klachten vandaan komen, of ze gevolgen hebben en hoelang het herstelproces zal zijn.

Veel van onze cliënten hadden eigenlijk eerder willen komen. Misschien geldt dit ook voor jou: je klachten vallen mee, je bent niet ziek en je komt nog goed vooruit. Als je even doorzet hoop je dat het vanzelf beter wordt. Totdat je er te laat bij bent.

Veel ervaring en begeleiding

Bij Fysio Amsterdam kun je terecht met allerlei lichamelijke klachten, waaronder:

  • pijn in de onderrug
  • knieblessure
  • reuma- of artroseklachten
  • en zelfs met een vastzittende nek

De behandeling is echt maatwerk: zowel de oefeningen, de training als ook jouw persoonlijke schema, worden afgestemd op jou. En je hoeft het niet alleen te doen: de fysiotherapeuten zullen tijdens de hele behandeling betrokken blijven.

Zo werken we bij Fysio Amsterdam

Rust

De remedie luidt vrijwel altijd: rust. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer trainen, maar als je direct aan de slag gaat met je spieren dan kunnen ze beschadigen. Het ligt een beetje aan het soort klacht, maar meestal zijn je spieren in een beschermende modus geschoten. Dit zie je terug in verkramping en de aanwezigheid van knopen en verklevingen.

 

Je klacht beter begrijpen

De eerste fase is vooral een introductie over je klacht, hoe de behandeling eruit komt te zien en met welke dingen je rekening moet houden. Ook krijg je extra informatie over hoe je jouw motoriek en houding kunt aanpassen, zodat deze klacht eenmalig blijft.

Daarom krijg je oefeningen die je spieren versoepelen, in plaats van belasten. Als je een ernstige klacht hebt, duurt deze fase vrij lang: tussen de drie en zes weken.

Soepel maken

Vaak werken mensen met plezier aan hun spieren, omdat je dan in elk geval iets kunt doen na een lange periode van rust. Tijdens ons fysiotherapie traject in Amsterdam ga je langzaam van start; eerst ga je op je gemakje rekoefeningen kunt doen om je spieren te soepeler te maken. We vragen niet meer van je dan dat mogelijk is, we kijken goed naar je progressie en zorgen dat je ontwikkeling wordt afgestemd op jouw mogelijkheden.

Jouw exacte oefeningen liggen natuurlijk heel erg aan de aard van je klacht. Het ene herstelproces duurt nou eenmaal langer dan het andere, dit hangt van je lichaam, van discipline en van de klacht zelf af.

Sterk maken

In deze fase krijg je een gedetailleerd schema met oefeningen en steeds meer herhalingen. Deze repetitieve oefeningen richten zich telkens op bepaalde spiergroepen die centraal staan in jouw herstel. De vooruitgang van deze spieren, is essentieel als je de klacht wil verhelpen en wil voorkomen in de toekomst. Spieren zijn enorm belangrijk: je kunt er niet alleen door bewegen, ook zorgen ze voor balans en helpen ze voor goedwerkende gewrichten.

 

Snel weer beter worden

Al snel zie je wekelijkse progressie: je zult sterker worden in je zwakkere spieren en je bent beter in staat om je te houden aan de afgesproken houding, leefstijl en motoriek. Hopelijk zorgt deze fase voor een frisse start waarin je fit bent en lekker kunt sporten. Met een goede voorbereiding, en goed gepland! En natuurlijk ditmaal zonder overbelasting.

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 18.00 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot
en prettig verloopt.

Header_fysio_Amsterdam_therapeut_leana_niels