Vandaag zijn wij bereikbaar tussen 8.00 - 20:30
Francoise-mini

Zoek je goede Bekkenfysiotherapie?

Maak vandaag nog je afspraak

Hoi! Ik ben Francoise, fysiotherapeut in Amsterdam.
Mijn collega's en ik helpen je graag bij bekkenklachten.

  • Altijd direct een afspraak in de buurt
  • Contracten met alle zorgverzekeraars
  • Ruim 25.000 tevreden patiënten geholpen

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 18.00 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden

Home / Jouw behandeling / Bekkenfysiotherapie

Een krachtige basis met bekkenfysiotherapie


Bekkenfysiotherapie: balans terugvinden in je bekkenbodemspier

Je bekkenbodemspier zorgt voor kracht en balans in het hele gebied rondom je lage rug. Dit gaat niet alleen om je bekken en bekkenbodem maar strekt zich ook uit naar alle organen daar in de buurt. Hierbij kun je denken aan je blaas, baarmoeder, prostaat en darmen. Als deze spier niet goed functioneert kun je last krijgen van klachten.

Klachtenbeeld voor bekkenfysiotherapie

De meeste mensen denken bij bekkenfysiotherapie aan het verlichten van pijn in het bekkenbodemgebied tijdens de zwangerschap. Dit kan inderdaad het doel zijn van bekkenfysiotherapie. Maar er zijn meerdere klachten denkbaar, zoals moeilijk plassen, pijn in de onderbuik of tijdens het vrijen of algemene pijn in dat gebied. Benieuwd of bekkenfysiotherapie bij jouw klachten kan helpen? Maak dan gauw een afspraak.

Bewustwording tijdens het herstel

De bekkenbodemspier is een grote belangrijke spier maar ook een die niet veel aandacht krijgt in het dagelijks leven. Daarom kan het lastig zijn om je er bewust van te zijn wat je wel en niet (goed) doet met deze spier. We richten onze behandelingen dan ook zo in dat we je uitleggen hoe de spier werkt en je hiermee inzicht geven in hoe je deze moet gebruiken. Door je te laten voelen wat je doet kun je specifieke dingen doen of juist vermijden.

Het bevorderen van je bekkenbodemspier

Je bekkenbodemspier werkt continu samen met je buik- en rugspieren om je lichaam sterk en in balans te houden. Klachten ontstaan vaak door herhaaldelijk verkeerd gebruik van een bepaalde spier. Door je bekkenbodemspier te trainen in het juiste gebruik en je advies te geven over je houding en belasting zorgen we voor het sterker maken van je bekkenbodemspier.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag?

Wat onze klanten zeggen

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden