Francoise-mini

Zoek je goede Manuele Therapie?

Maak vandaag nog je afspraak

Hoi! Ik ben Francoise, fysiotherapeut in Amsterdam.
Mijn collega's en ik helpen je graag met behulp van manuele therapie.

  • Altijd direct een afspraak in de buurt
  • Contracten met alle zorgverzekeraars
  • Ruim 25.000 tevreden patiënten geholpen

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 18.00 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden

Home / Jouw behandeling / Manuele Therapie

Manuele therapie door Fysio Amsterdam


Wat is manuele therapie?

Binnen de fysiotherapie zijn er verschillende behandelmethoden. Manuele therapie is daar een van. De specialisatie richt zich op de ‘harde’ delen van je bewegingsapparaat, zoals je wervelkolom. Vaak wordt manuele therapie toegepast op klachten aan je nek, rug of lage onderrug.

Met welke klachten kan ik terecht?

Elk lichaam is uniek en zo ook elke klacht. Een gespecialiseerde fysiotherapeut zal de diagnose moeten stellen of manuele therapie een geschikte methode is. Om een indruk te krijgen vind je hier een greep uit de klachten waarbij manuele therapie toegepast zou kunnen worden:

  • vaak hoofdpijn
  • pijn in je nek
  • belemmering bij bewegingen met je rug
  • klachten in je torso
  • duizeligheid bij nekbeweging
  • schouderklachten
  • lage rugklachten

Hoe werkt manuele therapie?

Manuele therapie is letterlijk handwerk. Met als doel de balans van je lichaam en bewegingen te herstellen gaan we aan de slag met de gewrichten en spieren om het probleempunt heen. Door middel van snelle, korte bewegingen wordt het gewricht in beweging gebracht. Meestal voel je je direct na de behandeling beter.

Zelf aan de slag na behandeling

Na manuele therapie voel je vaak direct dat de gewrichten die ‘vast’ zaten weer vrijkomen. De pijn is verlicht en je hebt een stukje bewegingsvrijheid terug. Dit is het moment waarop je zelf aan de slag kunt gaan om verder te gaan in je herstel. Je kunt gaan werken aan oefeningen die je houding verbeteren en zorgen voor een gezonde manier van bewegen.

Manuele therapie - een specialisatie

Een manueeltherapeut is een fysiotherapeut die een specialisatie heeft gevolgd voor manuele therapie. Onze therapeuten zijn BIG-geregistreerd en hebben een gecertificeerde opleiding gevolgd en/of is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT). Zo ben je altijd verzekerd van een professionele aanpak.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag?

Wat onze klanten zeggen

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden