Francoise-mini

Zoek je goede Medical Taping?

Maak vandaag nog je afspraak

Hoi! Ik ben Francoise, fysiotherapeut in Amsterdam.
Ik help je graag bij het snelle herstel van je blessure.

  • Altijd direct een afspraak in de buurt
  • Contracten met alle zorgverzekeraars
  • Ruim 25.000 tevreden patiënten geholpen

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden

Home / Jouw behandeling / Medical Taping

Medical taping bij Fysio Amsterdam


Spieren doen meer dan bewegen

Je spieren zijn de basis voor alle bewegingen in je lichaam. Maar ze doen meer: ze helpen bij het beheer van je lichaamstemperatuur en bijvoorbeeld je bloedsomloop. Als het niet goed gaat met je spieren, gaat het niet goed met jou.

Medical Taping ondersteunt de beweging

Het idee van medical taping is dat we de spieren waarmee het niet goed gaat tijdelijk ondersteunen met tape. Zonder al te hard in te grijpen kan je lichaam hierdoor zichzelf herstellen. Dat is een milde manier om natuurlijke processen te ondersteunen.

Je helpt je lichaam herstellen met Medical Taping

In de kern help je met Medical Taping je spieren bij het herstel van een blessure. In tegenstelling tot sporttape is Medical Taping niet gericht op bewegingsbeperking. De taping ondersteunt je spieren en gewrichten in hun werk. Het plezierige van het werken met de elastische tape is dat je spieren alle vrijheid van bewegen behouden en je jouw persoonlijke rek- en trainingprogramma kunt blijven volgen.

Je kunt Medical Taping op veel herstel- en verbeterprogramma’s inzetten. Bijvoorbeeld om zwakke spieren te helpen herstellen, gespannen spieren te ontlasten, pijn te verminderen en houding te corrigeren.

Over de tape

De tape is van textiel, geweven als de huid en anti-allergisch en latex-vrij. Met een rekbaarheid tot 140% kun je je er vrij in blijven bewegen. Het is watervast —dus douchen is geen probleem. De tape tilt je huid een beetje op. Dat helpt de doorbloeding, wat weer goed is voor je spieren. Daarbij neem het druk weg van de zenuwen waardoor je minder pijn voelt bij het bewegen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag?

Wat onze klanten zeggen

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden