Francoise-mini

Zoek je goede Medical Taping?

Maak vandaag nog je afspraak

Hoi! Ik ben Francoise, fysiotherapeut in Amsterdam.
Ik help je graag bij het snelle herstel van je blessure.

  • Altijd direct een afspraak in de buurt
  • Contracten met alle zorgverzekeraars
  • Ruim 25.000 tevreden patiënten geholpen

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 18.00 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden

Home / Jouw behandeling / Medical Taping

Medical taping bij Fysio Amsterdam


Medical tape ondersteunt

Medical tape is een hulpmiddel om je te laten herstellen van een blessure. Vaak is het onderdeel van een breder herstel- of verbeterprogramma voor je spieren. Je spieren vormen immers de basis voor alle bewegingen van je lichaam. Bovendien zijn ze een onderdeel van het beheren van je lichaamstemperatuur en je bloedsomloop.

Wat is medical tape?

De tape is gemaakt van textiel die allergie- en latexvrij is. De tape kan maar liefst tot 140% oprekken. Deze rekbaarheid zorgt ervoor dat je je vrij kunt blijven bewegen. Doordat de tape je huid een klein beetje optilt wordt je doorbloeding gestimuleerd en neemt het wat van de druk weg op de zenuwen die zorgen voor de pijnsensatie.

Wanneer wordt medical taping gebruikt?

Waar sporttape je beperkt in je bewegingen wordt medical taping juist gebruikt als ondersteuning van je spieren. De elastische tape zorgt ervoor dat je alle bewegingsvrijheid behoudt maar ondersteunt je bijvoorbeeld bij het helpen herstellen van gespannen spieren, het verminderen van pijn of het corrigeren van je houding.

Je lichaam herstelt zichzelf

Je lichaam heeft een bijzonder herstellend vermogen: onder de juiste omstandigheden en met de juiste bewegingen zal een blessure zich oplossen en voel je je weer fit. Het doel van medical tape is dan ook te fungeren als ondersteuning voor het lichaam zodat het zichzelf kan herstellen. Ontdek zelf de milde behandelmethode die je lichaam aanspoort zichzelf te herstellen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag?

Wat onze klanten zeggen

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden