Francoise-mini

Zoek je goede oedeemfysiotherapie?

Maak vandaag nog je afspraak

Fijn dat je hier bent, ik ben Francoise, fysiotherapeut in Amsterdam. Mijn collega's en ik helpen je graag met jouw klacht.

  • Altijd direct een afspraak in de buurt
  • Contracten met alle zorgverzekeraars
  • Ruim 25.000 tevreden patiënten geholpen

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden

Home / Jouw behandeling / Oedeemtherapie

Oedeemfysiotherapie bij Fysio Amsterdam


Wat is oedeemfysiotherapie?

Een oedeem is een ophoping van vocht in je lichaam. Dit komt bijvoorbeeld voor aan het einde van een warme dag in de vorm van gezwollen enkels. Meestal is dit de volgende ochtend weer weggetrokken. Bij lymfe-oedeem ervaren mensen ditzelfde gevoel alleen trekt het niet weg. Je kunt vermoeide of pijnlijke armen en benen hebben waardoor alledaagse bewegingen niet meer vanzelfsprekend zijn.

Waar wordt het door veroorzaakt?

Je hele lichaam bevat banen die vocht verplaatsen in je lichaam. Onderweg wordt het vocht in de klieren gezuiverd en daarna weer afgevoerd naar je bloedbaan. Deze klieren heten lymfen. Soms kan het lymfesysteem storingen oplopen, bijvoorbeeld na een operatie. Als de lymfen hun werk niet naar behoren kunnen doen kan het vocht zich op gaan hopen.

Verschillende behandeltechnieken bij oedeemfysiotherapie

Gelukkig zijn er binnen de fysiotherapie behandelingen mogelijk die het vocht af kunnen drijven en daarmee de klachten kunnen verlichten. Bij oedeemfysiotherapie maken we gebruik van een gevarieerd aanbod van technieken. Hierbij kijken we welke technieken het beste passen bij jouw lichaam en leefstijl.

Behandeling door massage

Deze behandeling staat ook wel bekend onder de naam manuele lymfedrainage. Door middel van massage van dieperliggende delen stimuleren we het lichaam om het vocht af te voeren. Omdat we diep masseren kan deze vorm van behandeling een beetje stevig aanvoelen.

Behandeling met medical tape

Met medical taping of zwachtelen brengen we druk aan op de weefsels waardoor het vocht naar buiten kan komen. Dit is doorgaans een snelle methode om vocht af te voeren. Om er vervolgens voor de zorgen dat de klachten uitblijven gebruiken we een combinatie van massage, oefeningen en soms adviseren we het gebruik van een elastische kous.

Behandeling met een trainingsprogramma

Een behandeling door middel van een trainingsprogramma is erop gericht oedeem op lange termijn te verminderen. We gaan aan de slag met ademhalingsoefeningen die helpen bij de afvoer. Daarnaast richten we ons op doelgerichte strek- en krachtoefeningen zodat we de bewegingsvrijheid van je armen en benen kunnen stimuleren.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag?

Wat onze klanten zeggen

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden