headerimage

Weten wie de persoon tegenover mij is, vind ik super belangrijk.

quote

Mijn missie: Mensen begeleiden naar een prestatieniveau waar zij zichzelf niet kunnen brengen, met als resultaat weer optimaal kunnen functioneren en participeren zowel in het dagelijkse leven als in de sport.

Het begin

Van jongs af aan was ik geïnteresseerd in de fysiotherapie. Als kleine jongen van een jaar of zeven was ik de eerste die bij een geblesseerde speler op het voetbalveld stond om te helpen. Later, in mijn tienerjaren kwam ik zelf regelmatig bij een (sport) fysiotherapeut in verband met voetbal gerelateerde blessures. Het enthousiasme, de kennis en ervaring van mijn toenmalige fysiotherapeut(en) maakte mij steeds enthousiaster voor het vak en gaf de doorslag om ook fysiotherapeut te willen worden.

Wegnemen van ongerustheid

De meeste cliënten die voor een eerste consult bij de fysiotherapeut komen zijn ongerust en willen graag weten wat er aan de hand is en hoe dit op te lossen. Zij vragen zich natuurlijk af wat de behandelend fysiotherapeut hierin kan betekenen en wat zij er zelf aan kunnen doen. Door antwoord te geven op deze specifieke vragen wil ik de ongerustheid wegnemen en mede hierdoor zie ik veelal hoop en opluchting ontstaan.

Weten wie de mens is die tegenover je zit

Ik kijk echter niet alleen naar mogelijk fysieke oorzaken van een klacht, maar ook naar mogelijk andere herstel belemmerende factoren zoals stress, slaap, voeding, leefstijl, angst, frustratie etc. Weten wie de persoon tegenover mij is, vind ik super belangrijk. Men moet zich gehoord en begrepen voelen.

Eerste afspraak

Mijn eerste vraag zou zijn: Vertel mij eens waar kan ik je mee helpen? Ik wil je beter leren kennen. Als een detective samen zoeken naar verbanden wat er mogelijk toe heeft geleid dat jouw klachten zijn ontstaan. Voorlichting en advies geven, inzicht creëren, actief aan de slag gaan en kijken naar wat haalbaar is spelen een belangrijke rol om samen tot een duidelijk individueel plan te komen.

Vervolg afspraken

De vervolg afspraken zullen in teken staan om weer vertrouwen te krijgen in jouw eigen lichaam. Dat betekent in veel gevallen actief aan de slag. Ervaren wat je allemaal WEL kan doen. Leren waardoor jij je klachten onder controle kan houden, kan doen verminderen en voor in de toekomst kan voorkomen. Zodat jij je sport, je dagelijkse bezigheden en/of werk weer kan uitvoeren op jouw gewenste niveau.

De toekomst

Een leven lang blijven leren en ontwikkelen is van groot belang om de beste zorg te kunnen leveren. Middels cursussen, webinars en mogelijk een masteropleiding in de toekomst ben en blijf ik altijd up-to-date.
Naast de veelal sport gerelateerde klachten die ik zie in de praktijk ben ik tevens gecertifieerd en ingeschreven bij ChronischZorgNet om ex-corona patiënten te helpen in hun revalidatieproces.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Bekijk ook

Top