headerimage

Zoek je goede Dry needling?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Amsterdam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Dry needling.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830603 WhatsApp

Dry needling behandeling bij Fysio Amsterdam


Knopen in je spieren

Zogenaamde ‘knopen’ in je spieren zijn pijnlijke, harde plekken in je spieren die onder zoveel spanning staan dat ze zeer doen. Vaak straalt de pijn ook uit naar het omliggende gebied en kun je bijvoorbeeld van een knoop in je schouder hoofdpijn krijgen. In sommige gevallen word je in je bewegingen belemmerd en voelt de hele spier stijf aan.

Wat is dry needling?

Soms staat een spier zodanig onder spanning dat het met massage niet (makkelijk genoeg) los te maken is. Dan kunnen we overgaan tot dry needling. Hierbij brengen we een naald aan in het centrum van de spierspanning waardoor de spier getriggerd wordt zich vanuit de kern weer te ontspannen.

Doet dry needling pijn?

Het prikje voel je wel, maar doet geen pijn. Het moment dat je spier zich aanspant kan echter wel pijn doen en wordt soms zelfs als zeer pijnlijk ervaren. Maar, direct na het plotseling aanspannen van de spier voel je dat de spier de spanning juist loslaat. Hierna ervaar je direct dat de spier soepeler is.

Na de behandeling

Een dry needling behandeling bij Fysio Amsterdam kan ervoor zorgen dat je spieren naderhand zwaar aanvoelen. Soms wordt het gevoel als een soort spierpijn of beursheid ervaren. Dit hoort erbij en verdwijnt ook snel! Na een aantal herhalingen van de behandeling verdwijnen de knopen.

Zelf aan de slag

Dry needling kan een methode zijn als startpunt van je behandeling. Als de knopen uit je lichaam zijn kunnen we nog verder losmaken door middel van een deep tissue massage. Daarna kun je zelf aan de slag met oefeningen om aan de opbouw van kracht te werken voor een gezonde houding.

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top