headerimage

Heb je last van Hernia?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Amsterdam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Hernia.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830603 WhatsApp

Jouw herstel na Herniaoperatie bij Fysio Amsterdam


Hoe kom ik na de hernia-operatie weer snel op de been?

Je wist het wel. Maar het valt toch tegen. Na je hernia-operatie wil je snel weer dat alles gewoon wordt. Hoe kun je snel weer helemaal alles doen, zonder je zorgen te hoeven maken over overbelasting?

Programma voor houding en beweging

Je krijgt een programma gebaseerd op je klachten, je lichaam en je leefstijl. Dat programma bestaat uit een ontspan- en beweegprogramma en hulp bij het verbeteren van je houding en de manier waarop je beweegt.

Hulp bij het opletten

Vooral in de eerste zes weken moet je hele alledaagse bewegingen net even anders doen. De fysiotherapeut geeft je er extra uitleg over. Daardoor kun je er nóg beter op letten.

Hou in de herstelperiode het volgende aan:

Hou rust. Ga echt even liggen. Bouw je conditie langzaam op. Ook zitten is belastend dus doe het hooguit een kwartiertje. Niet onderuitgezakt maar in een stoel met een hoge rugleuning die steun biedt in je zij. Doe de eerste vier tot zes weken niets in huis. Daarna kun je rustig opbouwen, met aandacht voor je houding en beweging.

Wanneer mag ik wat weer doen?

Tot de controleafspraak (anderhalve maand na de operatie) bij de specialist kun je niks doen. Daarna stellen we een bewegingsprogramma op waarmee je aan je herstel kunt werken.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top