headerimage

Heb je last van Verstuikte enkel?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Amsterdam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Verstuikte enkel.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830603 WhatsApp

Jouw enkelblessure behandeling bij Fysio Amsterdam


Hoe zorg ik dat dit niet weer gebeurt?

Zwik. Snap. Door je enkel gezakt en een verzwikte enkel dus. Been omhoog. IJs erop om de zwelling tegen te gaan. Schoen aangehouden. Je weet het wel: je enkel is stevig verstuikt. Je kunt er nauwelijks op staan.

Voorkom herhaling

Een van de grootste risico’s voor een verstuikte enkel… is als je al eens een verstuikte enkel hebt gehad. Daarom is het belangrijk dat je de tijd neemt, rust houdt en niet te snel te hard gaat trainen. We begeleiden je, gericht op een duurzaam herstel.

Werken aan sterke spieren

We helpen de spieren rondom je enkel los te maken. Om de verstuiking te beschermen zijn die vast komen te zitten. We verlichten de last door je verzwikte enkel kunstmatig vast te zetten. Bijvoorbeeld met een elastische kous of tape. Als de acute pijn vermindert, gaan we de spieren oprekken. Daarna krijg je oefeningen voor het versterken van je enkelbanden.

Het grotere plaatje

We kijken naar de bewegingsketen in je lichaam – je houding, compensatieklachten en andere blessures. En ook je blessuregeschiedenis en leefstijl helpen bij de analyse en het behandelplan.

Risico’s voor een enkelverstuiking

  • Als je al eerder een verstuikte enkel had
  • Lopen of sporten op een ongelijke grond
  • Sporten met veel lichamelijk contact

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top