headerimage

Heb je last van Verstuikte enkel?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Amsterdam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Verstuikte enkel.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830603 WhatsApp

Jouw enkelblessure behandeling bij Fysio Amsterdam


Hoe zorg ik dat dit niet weer gebeurt?

Zwik. Snap. Door je enkel gezakt en een verzwikte enkel dus. Been omhoog. IJs erop om de zwelling tegen te gaan. Schoen aangehouden. Je weet het wel: je enkel is stevig verstuikt. Je kunt er nauwelijks op staan.

Voorkom herhaling

Een van de grootste risico’s voor een verstuikte enkel… is als je al eens een verstuikte enkel hebt gehad. Daarom is het belangrijk dat je de tijd neemt, rust houdt en niet te snel te hard gaat trainen. We begeleiden je, gericht op een duurzaam herstel.

Werken aan sterke spieren

We helpen de spieren rondom je enkel los te maken. Om de verstuiking te beschermen zijn die vast komen te zitten. We verlichten de last door je verzwikte enkel kunstmatig vast te zetten. Bijvoorbeeld met een elastische kous of tape. Als de acute pijn vermindert, gaan we de spieren oprekken. Daarna krijg je oefeningen voor het versterken van je enkelbanden.

Het grotere plaatje

We kijken naar de bewegingsketen in je lichaam – je houding, compensatieklachten en andere blessures. En ook je blessuregeschiedenis en leefstijl helpen bij de analyse en het behandelplan.

Risico’s voor een enkelverstuiking

  • Als je al eerder een verstuikte enkel had
  • Lopen of sporten op een ongelijke grond
  • Sporten met veel lichamelijk contact

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top