headerimage

Heb je last van Osteoporose?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Amsterdam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Osteoporose.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830603 WhatsApp

Jouw osteoporose of botontkalking behandelen bij Fysio Amsterdam


Ik heb botontkalking en wil graag leven zonder angst

Hoe kwam je er achter? De meeste mensen ontdekken het bij toeval of nadat je iets gebroken hebt. Een gebroken pols of heup. Of zag je het al aankomen? Vond je de pijn in je rug verdacht, of had je pijnlijke botten? Je voelt je in de steek gelaten door je lichaam. Je voelt broos en fragiel. Daarom vind je het moeilijk om een actief leven te blijven leven —een ongeluk zit in een klein hoekje.

Sterker, beter en slimmer

  • Door je spierkracht te vergroten, geef je je botten extra bescherming, daarbij verlaag je de kans op vallen en houd je je lichaam en botten beter in conditie.
  • Tegelijkertijd werken we aan je houding en manier van bewegen. Veel cliënten pasten hun houding aan de klachten aan, om de pijn te vermijden. Nu we de pijn aan het bestrijden zijn, kun je ook hier aan werken. Het helpt je balans en gevoel van evenwicht te herstellen.
  • Verder informeren we je over de klacht; het verloop ervan, de gevolgen, wat je kunt doen om toch actief te blijven en welke hulpmiddelen en voor je zijn.
  • En we helpen je bij het aanpassen van je omgeving. Thuis bijvoorbeeld. We komen graag even langs om je te adviseren over de aanpassingen in je woning.

Wat je zelf kunt doen

Het meeste zul je al wel weten. Je zorgt dat je voldoende calcium binnen krijgt, je past je voeding aan, je neemt voedingssupplementen (vooral voor de vitamine D) en gaat regelmatig de zon in. Je bent gestopt met roken en matig in het drinken van koffie en alcohol.

Ook beweging speelt een belangrijke rol in het behoud van vitaliteit, structuur in je botten en zelfverzekerde, veilige bewegingen. Bewegen én belasten. We stellen er een gecombineerd programma voor op dat past bij de ontwikkeling van de botontkalking en bij wat jij wilt en kunt doen.

Bijna alles wat je doet is goed, als je het maar regelmatig doet: wandelen, fietsen, sporten… Helemaal goed zijn de sporten die veel van je botten vragen: tennissen, hardlopen of de trap nemen heeft meer effect dan bijvoorbeeld zwemmen.

Werk aan zorgvuldig herstel

We ontmoeten je graag binnenkort een keertje. We kunnen, in elk stadium van het verloop van de ziekte veel voor je betekenen. Of het nu om specifieke bewegingen gaat, de ontwikkeling van je uithoudingsvermogen, of advies over je woning. We geven je de begeleiding en deskundige aandacht die je nodig hebt.

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top