headerimage

Heb je last van Peesontsteking knie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Amsterdam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Peesontsteking knie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830603 WhatsApp

Goed herstellen van een peesontsteking


Ik wil snel herstellen. En ik wil dat het niet meer terugkomt.

Het is gezwollen rondom je knie. Je houdt rust. Dat moet ook echt wel, want als je je knie beweegt, doet het pijn. Zeker als je het helemaal buigt. Het centrum van de pijn zit vlak onder je knieschijf, maar als je helemaal buigt, straalt het uit. Je wilt snel aan de slag, je wilt snel weer alles kunnen doen. En hopelijk ook snel weer sporten. Oh, maar vooral: hoe komt het en hoe zorg je er voor dat het niet weer gebeurt?

Deskundige steun voor zeker resultaat

Je hebt de rust die je nu wel moet nemen echt nodig. Een peesontsteking is een venijnige klacht. Je lichaam geeft het tempo van herstel aan. Daar zullen we goed naar luisteren. De ontsteking zelf is een goede ‘meter’ —als er druk op komt te staan doordat je je beweegt, doet het pijn. Daarom gaan we eerst werken aan ontspannen spieren. Zodat je zelfs bij beweging weinig druk op de pees uitoefent.

Uiteindelijk moeten je spieren wel weer op kracht komen om herhaling te voorkomen. De stappen die we zetten, richten we in op de pijn: zodra het pijn doet, stop je. Je houdt de bewegingen rustig en bedachtzaam. Zo wordt, week na week, de klacht minder en de spieren sterker. Tot het mechanisme in je knie volledig genezen is.

Het zijn scheurtjes in je pees

Je pezen verbinden de spieren met je botten. Je spier trekt via de pees als het ware het bot heen en weer. Er wordt dus nogal wat aan de pezen getrokken. Die kunnen dat ook hebben. Zelfs overbelasting is doorgaans geen probleem. Behalve als het systematische overbelasting is. Als je keer op keer teveel vraagt: door te hard te sporten of op je werk of thuis steeds de verkeerde beweging te maken. Dan ontstaan er scheurtjes in de pezen. En daar krijg je uiteindelijk de peesontsteking van.

Het is belangrijk iets in je leven te veranderen

Omdat de ontsteking het gevolg is van voortdurende overbelasting, is het belangrijk dat we naast het herstel ook werken aan het vervolg. Hoe zorg je er voor dat je na de behandeling niet terugvalt? Tijdens de therapie vinden we zo snel mogelijk de oorzaak. Je krijgt specifieke oefeningen om je gedrag te veranderen. Zodat je beter beweegt, een betere houding aanneemt tijdens het werken, je beter voorbereid op sport enzovoort.

Op die manier is je klacht snel weg… en blijft die ook weg.

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top