headerimage

Heb je last van Hamstringklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Amsterdam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Hamstringklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830603 WhatsApp

Jouw hamstringblessure behandeling bij Fysio Amsterdam


Hoe erg is mijn hamstringblessure?

Het schoot erin, hamstring verrekt. Net toen je dat sprintje wilde trekken. Net toen je voor die verre bal ging. Het voelt als kramp, maar dan met scherpe pijnscheuten. Je been buigt moeilijk en rekken doet pijn. Wat kun je het beste doen? Wachten? Rustig aan bewegen?

Er zijn drie gradaties hamstringblessures

Je voelt het nauwelijks. Met wat rust gaat het waarschijnlijk wel over.
Je voelt het altijd. Je bovenbeen is dikker en als je er op drukt doet het pijn. Om te herstellen en herhaling te voorkomen kun je het beste samenwerken met een fysiotherapeut.
Waarschijnlijk moet je met krukken lopen. De kans is groot dat je geopereerd moet worden. Gelukkig komt dit niet zo vaak voor.

Zorgvuldigheid en aandacht

We richten ons met dieptemassage en dry needling op pijnbestrijding en ontspanning. Met beleid, vaak is je spier sterk maar niet los en lang. Tussen de behandelingen door krijg je oefeningen voor je lage rug en de bekkengewrichten die je minimaal belasten en helpen de spier te ontspannen. Het kan zijn dat we alternatieve beweegprogramma’s aanbevelen (zwemmen bijvoorbeeld).

Risico’s voor een hamstringblessure

  • Leeftijd
  • Onvoldoende lenigheid
  • Slechte warming-up
  • Eerdere blessures
  • Verkorte hamstring(s)
  • Instabiliteit van de knie
  • Scheefstand van het bekken

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top