headerimage

Heb je last van Knieklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Amsterdam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Knieklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830603 WhatsApp

Jouw knieblessure behandeling bij Fysio Amsterdam


Mijn knie doet pijn.

Je bent er chagrijnig van. En moe. Die pijn in je knie maakt alles onmogelijk en vermoeiend. Je wilt gewoon alles kunnen. Maar vooral: je wilt weer gewoon je actieve leven leven.

Knieklachten ontstaat geleidelijk

Vaak ontstaat de klacht geleidelijk omdat je je knie lang onevenwichtig belastte. Daardoor ontstond misvorming: het kraakbeenweefsel is beschadigd en de beschermende kraakbeen laag is afgesleten.

Knieën draaien niet

De oorzaak is bijna altijd een verdraaiing. Dat kunnen knieën namelijk niet. Je draait vanuit je heupen of door je voeten te verzetten. Bij een verdraaiing van de knieën kan er van alles misgaan.

Knieblessure: wanneer kan ik weer sporten?

Het traject van herstel duurt vaak enkele maanden. Om de kans op herhaling zo klein mogelijk te maken, moet je die tijd ook echt nemen. We krijgen te vaak mensen met herhaalde knieblessures, eenvoudigweg omdat ze te snel en te hard weer aan de slag gingen.

We kennen de knieblessure door en door

Het is de meest behandelde blessure. Nadat we niet alleen je knie, maar de hele regio hebben onderzocht, zullen we je de eerste drie weken om de dag willen zien. Je gaat niet meteen trainen en oefeningen doen.

De rust en de dieptemassage of dry needling helpen je knie herstellen en bereiden je spieren voor op revalidatie. Die krijg je met een persoonlijk rek- en strekprogramma en een trainingsprogramma waarin je bijvoorbeeld je kniepees versterkt of leert anders te bewegen.

De ene knieklacht is de andere niet

Je knie is een complex gewricht waar van alles mee mis kan gaan. Veel voorkomende blessures zijn: aan je meniscus, een kniefractuur, gescheurde banden, je knie uit de kom en pijn rondom en achter je knieschijf. We nemen de tijd om te achterhalen wat jouw knieklacht is.

Risico’s voor een knieblessure

  • Een slecht opgebouwd trainingsprogramma
  • Verkeerde schoenen
  • Overgewicht
  • Kou op de knie
  • Slechte conditie

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top