headerimage

Zoek je goede Manuele therapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Amsterdam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Manuele therapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830603 WhatsApp

Manuele therapie door Fysio Amsterdam


Wat is manuele therapie?

Binnen de fysiotherapie zijn er verschillende behandelmethoden. Manuele therapie is daar een van. De specialisatie richt zich op de ‘harde’ delen van je bewegingsapparaat, zoals je wervelkolom. Vaak wordt manuele therapie toegepast op klachten aan je nek, rug of lage onderrug.

Met welke klachten kan ik terecht?

Elk lichaam is uniek en zo ook elke klacht. Een gespecialiseerde fysiotherapeut zal de diagnose moeten stellen of manuele therapie een geschikte methode is. Om een indruk te krijgen vind je hier een greep uit de klachten waarbij manuele therapie toegepast zou kunnen worden:

  • vaak hoofdpijn
  • pijn in je nek
  • belemmering bij bewegingen met je rug
  • klachten in je torso
  • duizeligheid bij nekbeweging
  • schouderklachten
  • lage rugklachten

Hoe werkt manuele therapie?

Manuele therapie is letterlijk handwerk. Met als doel de balans van je lichaam en bewegingen te herstellen gaan we aan de slag met de gewrichten en spieren om het probleempunt heen. Door middel van snelle, korte bewegingen wordt het gewricht in beweging gebracht. Meestal voel je je direct na de behandeling beter.

Zelf aan de slag na behandeling

Na manuele therapie voel je vaak direct dat de gewrichten die ‘vast’ zaten weer vrijkomen. De pijn is verlicht en je hebt een stukje bewegingsvrijheid terug. Dit is het moment waarop je zelf aan de slag kunt gaan om verder te gaan in je herstel. Je kunt gaan werken aan oefeningen die je houding verbeteren en zorgen voor een gezonde manier van bewegen.

Manuele therapie – een specialisatie

Een manueeltherapeut is een fysiotherapeut die een specialisatie heeft gevolgd voor manuele therapie. Onze therapeuten zijn BIG-geregistreerd en hebben een gecertificeerde opleiding gevolgd en/of is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT). Zo ben je altijd verzekerd van een professionele aanpak.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top