headerimage

Heb je last van Gescheurde enkelbanden?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Amsterdam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Gescheurde enkelbanden.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830603 WhatsApp

Behandeling gescheurde enkelband bij Fysio Amsterdam


Herstellen van gescheurde enkelbanden

Toen het gebeurde wist je dat het goed mis was. Gescheurde enkelbanden, ongelofelijke pijn. Je kunt er niet op staan. Je zit vol vragen… Hoe lang moet ik rusten? Hoe zorg ik voor een snel en veilig herstel?

Rust, ijs, compressie en omhoog houden

Rust, Ijs, Compressie en Elevatie – RICE. Je ligt met je been omhoog, ijs erop, drukverband, wel bewegen maar niet belasten… Als je weer een beetje kunt staan en pijnvrij kunt lopen, kun je wat meer gaan bewegen. Maar, hou het rustig. En probeer, zodra het kan, naar een fysiotherapeut te gaan.

Fysiotherapie geeft steun

Je krijgt tape of een brace. Zodra je weer kunt bewegen, helpen we je herstellen. Dat kan wel een hele poos duren; in de eerste periode (soms wel zes weken) doen we bij gescheurde enkelbanden heel weinig.

Weer in beweging

We maken de spieren rondom de enkel los en kijken of je houding of manier van bewegen verbeterd kan worden. We nemen de tijd. Als je spieren los zijn en je weer aan het bewegen bent, krijg je rekoefeningen. Pas als je alle bewegingen kunt maken die je met je ongehavende voet kunt maken, verstevigen we je spierkracht.

Je krijgt een serie rek- en krachtoefeningen die je hopelijk ook blijft doen als je enkelklachten weg zijn.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top