Francoise-mini

Zoek je een haptotherapeut of haptonoom in Amsterdam?

Maak vandaag nog je afspraak

Hoi! Ik ben Francoise, fysiotherapeut in Amsterdam.
Mijn collega's en ik helpen je graag bij het hervinden van je eigen balans.

  • Altijd direct een afspraak in de buurt
  • Contracten met alle zorgverzekeraars
  • Ruim 25.000 tevreden patiënten geholpen

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 18.00 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden

Home / Jouw behandeling / Haptotherapie

Her-vinden van je balans met Haptotherapie


Haptotherapie is herstellen met contact

De behandeling gaat over jouw gevoel in relatie tot je houding, bewegingen, gebaren en contact. Letterlijk betekent haptotherapie de ‘leer van het contact’. De haptotherapeut gebruikt aanraking als instrument in de begeleiding. Die aanraking helpt je om het contact met je gevoelens te herstellen, om blokkades in je lichaam op te merken en om daar dan ook iets aan te kunnen doen.

Een manier van werken die bij allerhande klachten werkt

Haptotherapie kan je goed helpen bij uiteenlopende klachten. Van chronische pijn tot vermoeidheid en burn-out. Van het verwerken van een traumatische ervaring, tot moeite met ademhalen en somberheidsklachten.

Behandelen van lichaam en geest

Veel mensen merken dat hun klachten niet alleen fysiek of alleen mentaal zijn. Een burn-out heb je met je lichaam. Die hoofdpijn kan wel eens door stress komen. Het is niet of-of. Het is en-en. Maar omdat er geen en-en-artsen zijn, beland je tussen wal en schip en kom je in eindeloze diagnose en behandeltrajecten terecht.

Niemand maakt de verbinding. Een haptotherapeut wel. Die begeleidt je bij het vinden van een balans tussen je lichaam, je gedachten, je gevoelens en je gedrag. Centraal staat daarbij de beleving van jezelf in het hier en nu. Hoe voelt het? Hoe heb je contact met de wereld om je heen? Hoe voelt je lichaam?

Kom eens langs

Loop jij al wat langer met klachten die maar niet overgaan, of die keer op keer terugkomen? Kom dan eens langs. Dan kun je even goed op verhaal komen terwijl ik je onderzoek. Ik vertel je direct wat ik voor je kan doen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag?

Wat onze klanten zeggen

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden