Behandeling van je Fibromyalgie


Alles kost me moeite. Pijn overal. Komt dit ooit nog goed?

Het is bijna niet op te sommen. Je bent onwel. Spierpijn, stramme spieren, hoofdpijn. Je slaapt slecht. En als je op sommige plekken duwt, doet het intens pijn. Je weet niet eens zeker of dit wel fibromyalgie is. Je wilt gewoon dat het stopt.

Pijn in je spieren en je weefsel

Dat betekent fibromyalgie letterlijk. Fibro betekent weefsel, mio spieren, en algia pijn. De wetenschap weet nog niet wat de oorzaak is. Gelukkig weten we al wel wat we eraan kunnen doen.

Het is belangrijk dat je blijft bewegen

Omdat het zo’n pijn doet, ben je minder actief. Dat werkt averechts. Je conditie neemt af en de klachten worden erger. Daar gaan we aan werken; je krijgt rek- en ontspanningsoefeningen om je spieren en gewrichten soepel te houden in combinatie met krachtoefeningen om de spieren niet verder af te laten zwakken. En we informeren je over het onderhouden van een actieve leefstijl; bijvoorbeeld door rustig te fietsen, te wandelen of aquagym te doen.

Wat is de fibromyalgiescore?

Patiënten met fibromyalgie hebben er vaak een heel traject opzitten. Het is geen makkelijke aandoening om te herkennen. En daar wordt je onzeker van. Je voelt echte pijn, je bent echt moe, hebt echt last van duizeligheid en je slaapt slecht. Het is echt. Maar het heeft geen naam. Op papier ben je kerngezond.

Omdat het over pijnbeleving gaat, werken behandelaars daarom vaak met de fibromyalgiescore. Je vult op een aantal vragen in hoezeer jij die klacht voelt. Met jouw antwoorden weet de fysiotherapeut iets beter wat de klachten voor je betekenen en hoe we jou herstel samen het beste kunnen behandelen.

Dè fibromyalgie specialist

Deze behandeling wordt verzorgt door ons revalidatiebedrijf, specialist op het gebied van chronische pijnklachten.

Wil je meer weten of wil je een afspraak maken? Bel ons dan meteen even!