Francoise-mini

Heb je last van Parkinson?

Maak vandaag nog je afspraak

Hoi! Ik ben Francoise, fysiotherapeut in Amsterdam.
Mijn collega's en ik helpen je graag weer beter te bewegen.

  • Altijd direct een afspraak in de buurt
  • Contracten met alle zorgverzekeraars
  • Ruim 25.000 tevreden patiënten geholpen

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 18.00 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden

Home / Jouw klacht / Parkinson

Jouw Parkinson behandelen bij Fysio Amsterdam


Ik wil beter bewegen. Ik heb Parkinson

Denken gaat moeizamer. Bewegen is moeilijker. Je beeft, je spieren voelen stijf, het is lastig om in beweging te komen. Je bent langzamer gaan bewegen. Je zoekt een manier om ondanks dat toch in beweging te blijven.

Fysiotherapie als aanvullende behandeling

De kans is groot dat je Levopoda slikt. Een krachtig medicijn, maar toch, je gevoel voor evenwicht blijft afnemen en misschien geeft het medicijn je nieuwe klachten zoals onvrijwillige bewegingen. Veel patiënten vullen de medische behandeling daarom aan met bijvoorbeeld fysiotherapie.

Hoe fysiotherapie van Fysio Amsterdam helpt bij Parkinson

We helpen je bij het verbeteren van je houding, je evenwichtsgevoel, het ontwikkelen van soepele en sterke spieren en het op peil houden van je conditie. In combinatie met voorlichting helpt dit je ook op langere termijn om op een veilige manier actief te blijven. Zodat je zo lang mogelijk zo zelfstandig mogelijk kunt leven.

In het begin: bewegen gaat nog goed

Het is belangrijk om in deze fase een goed beweegprogramma op te stellen. Je spieren blijven soepel en sterk, je kunt nog goed werken aan je evenwicht en je houdt je conditie op niveau.

Het verloop: het gaat allemaal wat minder

Het wordt een beetje lastiger: bewegen, je evenwicht bewaren, je conditie op peil houden. Er zijn inmiddels ook specifieke bewegingen die je moeite kosten: je omdraaien in bed, opstaan uit een stoel, iets pakken. We ontwikkelen oefeningen om je bij die taken te helpen.

Blijven bewegen, zolang het kan, op welke manier dan ook

We moedigen aan dat je in beweging blijft. Minstens vijf dagen in de week een half uurtje: zwemmen, wandelen, wat jij fijn vindt. Het hoeft overigens niet een aaneengesloten half uur te zijn; drie keer tien minuten is net zo goed.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag?

Wat onze klanten zeggen

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden