Vandaag zijn wij bereikbaar tussen 8.00 - 20:30
Francoise-mini

Zoek je goede Dry Needling?

Maak vandaag nog je afspraak

Hoi! Ik ben Francoise, fysiotherapeut in Amsterdam.
Mijn collega's en ik helpen je graag bij lichamelijke klachten.

  • Altijd direct een afspraak in de buurt
  • Contracten met alle zorgverzekeraars
  • Ruim 25.000 tevreden patiënten geholpen

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 18.00 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden

Home / Jouw behandeling / Dry Needling

Dry needling behandeling bij Fysio Amsterdam


Knopen in je spieren

Zogenaamde ‘knopen’ in je spieren zijn pijnlijke, harde plekken in je spieren die onder zoveel spanning staan dat ze zeer doen. Vaak straalt de pijn ook uit naar het omliggende gebied en kun je bijvoorbeeld van een knoop in je schouder hoofdpijn krijgen. In sommige gevallen word je in je bewegingen belemmerd en voelt de hele spier stijf aan.

Wat is dry needling?

Soms staat een spier zodanig onder spanning dat het met massage niet (makkelijk genoeg) los te maken is. Dan kunnen we overgaan tot dry needling. Hierbij brengen we een naald aan in het centrum van de spierspanning waardoor de spier getriggerd wordt zich vanuit de kern weer te ontspannen.

Doet dry needling pijn?

Het prikje voel je wel, maar doet geen pijn. Het moment dat je spier zich aanspant kan echter wel pijn doen en wordt soms zelfs als zeer pijnlijk ervaren. Maar, direct na het plotseling aanspannen van de spier voel je dat de spier de spanning juist loslaat. Hierna ervaar je direct dat de spier soepeler is.

Na de behandeling

Een dry needling behandeling bij Fysio Amsterdam kan ervoor zorgen dat je spieren naderhand zwaar aanvoelen. Soms wordt het gevoel als een soort spierpijn of beursheid ervaren. Dit hoort erbij en verdwijnt ook snel! Na een aantal herhalingen van de behandeling verdwijnen de knopen.

Zelf aan de slag

Dry needling kan een methode zijn als startpunt van je behandeling. Als de knopen uit je lichaam zijn kunnen we nog verder losmaken door middel van een deep tissue massage. Daarna kun je zelf aan de slag met oefeningen om aan de opbouw van kracht te werken voor een gezonde houding.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag?

Wat onze klanten zeggen

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden