Behandeling van je Chronische pijn


Pijn in je lichaam, maar niet ván je lichaam

De bekenste rug-, nek-, schouder- en knieklachten zijn echt helemaal fysiek. Dan kom je er met je fysiotherapeut alleen meestal wel uit. Het is een kwestie van de juiste behandeling vinden en die zorgvuldig en met beleid uitvoeren.

Er zijn echter ook pijnklachten die niet zomaar over gaan, of die steeds maar weer terug blijven komen.

Pijn, je zit in een negatieve spiraal

Waarschijnlijk loop je al veel te lang met je klachten, en zag je al verschillende zorgverleners. Allemaal zonder of met heel beperkt resultaat. Dat komt omdat je klacht een complexe klacht is. Het is een combinatie van lichaam, gevoel, gedachten, gedrag en soms ook je directe omgeving. In jouw geval reageren die factoren negatief op elkaar.

Je hebt pijn, daardoor beweeg je je minder. Omdat je je minder beweegt, worden je spieren zwakker. Je conditie gaat achteruit. Dingen kosten je meer moeite. Je hebt minder zin om dingen te doen. Dat voelt slecht. Je gaat minder goed voor jezelf zorgen. En op een gegeven moment houdt de pijn zo zichzelf in stand.

Doorbraak met gecombineerde behandeling

Zo ontstaat een constante pijn die chronisch wordt. Dan moet je een manier gaan vinden om die negatieve invloed op jezelf te doorbreken. Om dat te doen, heb je een psychologisch én fysiotherapeutisch behandelplan nodig.

Dit plan wordt opgesteld onder begeleiding van een revalidatie arts. Op maat gemaakte trajecten die, in samenwerking, de neergaande trend kunnen doorbreken.

Jouw revalidatiearts overziet de samenwerking en helpt je bij het vinden van je weg. Je traint, je oefent, je praat, analyseert en probeert. Voor veel patiënten is dat een plezierige manier van werken die heel motiverend werkt.

Pijn specialist

Chronisch pijnbehandeling wordt verzorgt door ons revalidatiebedrijf, specialist op het gebied van chronische pijnklachten.

Wil je meer weten of wil je een afspraak maken? Bel ons dan meteen even!