Francoise-mini

Heb je een kniepeesontsteking?

Maak vandaag nog je afspraak

Hoi! Ik ben Francoise, fysiotherapeut in Amsterdam.
Mijn collega's en ik helpen je graag met de peesontsteking in je knie.

  • Altijd direct een afspraak in de buurt
  • Contracten met alle zorgverzekeraars
  • Ruim 25.000 tevreden patiënten geholpen

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 18.00 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden

Home / Jouw klacht / Knie (peesontsteking)

Goed herstellen van een peesontsteking


Ik wil snel herstellen. En ik wil dat het niet meer terugkomt.

Het is gezwollen rondom je knie. Je houdt rust. Dat moet ook echt wel, want als je je knie beweegt, doet het pijn. Zeker als je het helemaal buigt. Het centrum van de pijn zit vlak onder je knieschijf, maar als je helemaal buigt, straalt het uit. Je wilt snel aan de slag, je wilt snel weer alles kunnen doen. En hopelijk ook snel weer sporten. Oh, maar vooral: hoe komt het en hoe zorg je er voor dat het niet weer gebeurt?

Deskundige steun voor zeker resultaat

Je hebt de rust die je nu wel moet nemen echt nodig. Een peesontsteking is een venijnige klacht. Je lichaam geeft het tempo van herstel aan. Daar zullen we goed naar luisteren. De ontsteking zelf is een goede ‘meter’ —als er druk op komt te staan doordat je je beweegt, doet het pijn. Daarom gaan we eerst werken aan ontspannen spieren. Zodat je zelfs bij beweging weinig druk op de pees uitoefent.

Uiteindelijk moeten je spieren wel weer op kracht komen om herhaling te voorkomen. De stappen die we zetten, richten we in op de pijn: zodra het pijn doet, stop je. Je houdt de bewegingen rustig en bedachtzaam. Zo wordt, week na week, de klacht minder en de spieren sterker. Tot het mechanisme in je knie volledig genezen is.

Het zijn scheurtjes in je pees

Je pezen verbinden de spieren met je botten. Je spier trekt via de pees als het ware het bot heen en weer. Er wordt dus nogal wat aan de pezen getrokken. Die kunnen dat ook hebben. Zelfs overbelasting is doorgaans geen probleem. Behalve als het systematische overbelasting is. Als je keer op keer teveel vraagt: door te hard te sporten of op je werk of thuis steeds de verkeerde beweging te maken. Dan ontstaan er scheurtjes in de pezen. En daar krijg je uiteindelijk de peesontsteking van.

Het is belangrijk iets in je leven te veranderen

Omdat de ontsteking het gevolg is van voortdurende overbelasting, is het belangrijk dat we naast het herstel ook werken aan het vervolg. Hoe zorg je er voor dat je na de behandeling niet terugvalt? Tijdens de therapie vinden we zo snel mogelijk de oorzaak. Je krijgt specifieke oefeningen om je gedrag te veranderen. Zodat je beter beweegt, een betere houding aanneemt tijdens het werken, je beter voorbereid op sport enzovoort.

Op die manier is je klacht snel weg… en blijft die ook weg.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag?

Wat onze klanten zeggen

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden