Francoise-mini

Zoek je goede Sportfysiotherapie?

Maak vandaag nog je afspraak

Hoi! Ik ben Francoise, fysiotherapeut in Amsterdam.
Mijn collega's en ik helpen je graag met sportfysiotherapie voor een sneller herstel.

  • Altijd direct een afspraak in de buurt
  • Contracten met alle zorgverzekeraars
  • Ruim 25.000 tevreden patiënten geholpen

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 18.00 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden

Home / Jouw behandeling / Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie bij Fysio Amsterdam


Snel herstellen van een sportblessure

Je verstapte je, je werd getackeld, je ging te ver, je vergat te stretchen..., er zijn duizend-en-één manieren om jezelf te blesseren bij het sporten. Elke sport heeft zo zijn eigen zwakke plekken. Denk aan knie- en enkelblessures bij voetbal, of een hamstringblessure bij het rennen van de honderd meter.

Pech, of is er meer aan de hand?

Soms ontstaat een blessure in een moment; de verzwikking, de plotselinge draai in je knie. Vaker echter is zo’n blessure het eindstation van een lange reis van verkeerd bewegen, te zwaar trainen, een foutieve houding of verkeerde schoenen. Doordat je langere tijd steeds hetzelfde doet, sluipt de klacht erin. Eerst met ongemakkelijkheden, dan met korte pijn na het sporten en uiteindelijk met continue pijn.

Elke sport heeft zijn eigen "blessureklassiekers"

Sporten is goed voor spieren, botten en pezen. Ze worden door sportbeoefening sterker, soepeler en steviger. Bij intensief sporten (of een ongeval) kan er van alles mis gaan in zo’n beetje elk lichaamsonderdeel. Van voetblessures door een verkeerde stand van de voeten bij hardlopers tot elleboogblessures bij golfers, hockeyers en natuurlijk tennissers.

Sportfysiotherapie op maat

De sportfysiotherapeut van Fysio Amsterdam stelt een persoonlijk behandelprogramma op met de beste sportfysiotherapie. Gericht op pijnverlichting, soepele en lange spieren, versteviging van de bewegende delen en sterkere spieren. De kans is groot dat je een tijdje rust moet nemen. Dat is vaak best lastig want sporten is belangrijk voor je. Het liefst sta je morgen weer op het veld. Het beweeg- en trainingsprogramma is erop gericht om je snel (maar veilig en verantwoord) weer aan het sporten te krijgen. Het voorkomen van overbelasting speelt daarin een sleutelrol.

Verklevingen en knopen verwijderen

Waarschijnlijk zijn de spieren rondom het pijnlijke gebied verstoord. Ze zijn verkrampt en er zitten knopen en verklevingen in. Die gaan we er eerst uit halen. De weg van herstel zit hem in je spieren. Als we die soepel, lang en sterk gemaakt hebben is de kans op herhaling minimaal.

Sterke spieren dankzij een persoonlijke training

Tegen het einde van de behandeling richt je je op krachtherstel. Bedachtzaam en zonder het te overhaasten ga je ook weer sporten. Om te beginnen met een doelgericht trainingsprogramma waarin de warming-up én cooling-down net zo belangrijk zijn als de krachttraining. Dit programma is ingericht op de sport die je doet en jouw mogelijkheden en beperkingen. Je zult merken dat houding en manier van bewegen zeker net zo belangrijk zijn in het herstel.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag?

Wat onze klanten zeggen

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Telefonisch bereikbaar: werkdagen 8.00 - 20.30 en zaterdag 9.00 - 12.30 Wij behandelen dagelijks: 8.00 - 20.00 en weekenden