headerimage

Zoek je goede Kinder Manuele Therapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Amsterdam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Kinder Manuele Therapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830603 WhatsApp

Kinder manuele therapie door Fysio Amsterdam


Kinder manuele therapie ondersteunt de lichamelijke ontwikkeling van je kind

Het lichaam van je kind is continu in ontwikkeling. Van leren lopen via duikelen aan het
klimrek tot het aanvoeren van het jeugdvoetbalteam. Vrij bewegen is hierbij noodzakelijk. Soms komt het voor dat kinderen door vastzittende gewrichten hierin belemmerd worden. Klachten kunnen gaan van pijn in de nek tot achterblijvende motorische ontwikkeling of zelfs concentratieproblemen. Kinder manuele therapie helpt hierbij.

Lichamelijke vrijheid van een kind

Manuele therapie is een fysieke therapievorm die zich ontfermt over vastzittende gewrichten, meestal aan de ruggengraat of in de nek. De kinder manueeltherapeut is een specialist op het gebied van lichamelijke ontwikkeling bij kinderen. Deze therapeut weet alles van een lichaam volop in ontwikkeling en kan door middel van een zachte techniek het gebied losmaken zodat het gewricht weer vrijkomt en je kind weer vrij kan bewegen.

Loop er niet mee door

Zijn er klachten of twijfel je over de ontwikkeling? Maak dan een afspraak! De kinder manueeltherapeut doet een lichamelijk onderzoek om te kijken of beweging ergens belemmerd wordt. Hoe eerder we een klacht kunnen verhelpen, hoe minder kans het krijgt om zich tot een groter probleem te ontwikkelen.

Kinder manuele therapie voor baby’s

Baby’s kunnen zelf niet aangeven wanneer iets niet goed zit of pijn doet en ook niet aanwijzen waar het precies zit. Maar het gedrag van een baby en bepaalde klachtenbeelden kunnen een indicatie zijn dat er iets in de wervelkolom, in de rug of in de nek, niet helemaal goed zit. Bijvoorbeeld als hij/zij altijd huilt bij het aan- en uitkleden, overstrekt, een onrustige slaaphouding heeft of last heeft van reflux.

Kinder manuele therapie voor oudere kinderen

Oudere kinderen zijn zich bewust van hun handelingen en kunnen opmerken dat ze bepaalde bewegingen, die voor vriendjes en leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn, niet kunnen maken. Dit kan zorgen voor onzekerheid. Nergens voor nodig! Met manuele therapie kunnen we een grote variatie aan klachten verhelpen. Denk bijvoorbeeld aan achterblijvende lichamelijke ontwikkeling, verminderde motoriek, evenwichtsproblemen of concentratieproblemen.

De behandeling

Ontspanning is een belangrijk onderdeel van manuele therapie. Mede daarom vinden we het belangrijk dat een van de ouders mee gaat naar de afspraak en ook aanwezig is in de behandelkamer. Zo is je kind meer op zijn/haar gemak en zal de behandeling beter verlopen. Meestal zijn tussen de een en vijf behandelingen nodig om je kind klachtenvrij te maken.

Gecertificeerde kinder-manueeltherapeut

Een behandeling manuele therapie voor kinderen moet en zal altijd uitgevoerd worden door een gecertificeerde fysiotherapeut. Zo ben jij altijd verzekerd van de beste zorg voor je kind. Je hebt geen verwijsbrief nodig van de huisarts om bij ons een afspraak te maken. Kinder manuele therapie wordt overigens gedekt vanuit de basisverzekering. Maak vandaag nog een afspraak.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top